SAVIJACA SA VISNJAMA I KEKSOM

POTREBNO
  • 1 pakiranje gotovih tankih kora za savijače
  • 800 g višanja bez koštica (ili dvije staklenke kompota)
  • 250 g mljevenog pettit beure keksa (ili plazma keksa)
  • 150 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 100 ml mineralne vode
PRIPREMA:
  1. Ako su kore tanke, za jednu savijaču uzmite 4 lista. Između svakog lista premažite mješavinom ulja i mineralne vode. Onu zadnju ne premazujte. Po njoj rasporedite višnje, preko višanja posipajte ravnomjerno 4-5 žlica keksa i isto tako šećera. Rubove kora savijte prema unutra, pa zarolajte sve skupa u savijaču.
  2. Isto napravite sa preostalim korama i sve dok imate nadjeva odnosno višanja.
  3. Savijače složite u lim na papir za pečenje. Premažite ih uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180C 30 minuta. Savijača sa višnjama i keksom je gotova kad lijepo porumeni i postane krckava sa svih strana.
  4. Narežite, posipajte šećerom u prahu i poslužite! Dobar tek 🙂Slikovni rezultat za savijaca sa visnjama i keksom slikom

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

CARLA BRUNI

RIHANNA

BRAZILSKI MODEL-GISELE BUNDCHEN